Mountainbikes & Cyclocrossers

"Ik rij zelf met een cyclocrossfiets en deze MOET altijd perfect zijn. En met perfect bedoel ik dan proper tot in het kleinste hoekje, alles afgesteld zoals een prof en uiteraard zo stylish mogelijk. Voldoet m'n fiets niet aan die criteria dan kom ik er gewoonweg niet mee buiten. En die passie wil ik graag op uw fiets toepassen. Daarom heb ik een speciale formule voor de winterfietser opgemaakt. Op die manier is jouw fiets ook steeds zoals de mijne."Pieter Meert

Het "Winterfietsprogramma -wiels-" omvat niet alleen een volledige check-up van uw mountainbike of cyclocrosser, het omvat veel meer.

Uw trots wordt op meer dan 15 punten gecontroleerd. Wanneer één van de gecontroleerde punten niet in orde zou zijn wordt er met u gekeken wat er hieraan kan gedaan worden.

Ook wordt de volledige fiets proper gemaakt. En met proper bedoel ik dan ook spik en span tot in de kleinste hoekjes. Uw volledige aandrijflijn wordt ontvet, gedroogd en behandeld met een speciaal lubricant voor winterfietsen.

Een winterfiets ziet enorm af door modder, regen en koude. Daarom hervet ik alle lagers zodanig deze terug als nieuw draaien.

Wanneer u dit elk jaar laat doen kan u met een gerust hart de hogedrukspuit op de fiets zetten na een modderritje.

(Nooit te dicht op de bewegende delen spuiten, maar met een zachte stand op de hogedrukspuit kan er absoluut niets mis gaan, ALS de fiets onderhouden is zoals het bij -wiels- gebeurt.)


En dan mijn stockpaardje: uw wielen! Wielen zijn ondergewaardeerd, ze worden als 'een onderdeel' van de fiets aanzien. Niets is echter minder waar. Goed gespannen en rechte wielen geven een heel groot verschil bij het rijden. De fiets gaat bij perfecte wielen lichter, strakker en sneller aanvoelen. Ik kijk uw wielen na op slijtage, op rechtheid en op spaakspanning en zet ze weer kaarsrecht mocht dit niet meer het geval zijn.


Stockage kan ook. Uw winter/zomerfiets kan gestockeerd worden in een warme en droge omgeving. Hiervoor wordt er maar € 25,00 per stockagebeurt aangerekend.
Prijs voor al dit moois: € 95,00

(Niet inbegrepen: eventuele te vervangen onderdelen en extra werken)

Dit wordt met uw koersfiets gedaan:


Controle van:

  Ketting

  Cassette

  Derailleurwieltjes

  Kettingbladen vooraan

  Balhoofd

  Trapas

  Bekabeling + kabelgeleiders

  Remblokken

  Banden

  Stuurlint (bij cyclocrossfietsen)

  Wielen: slijtage lagers, slijtage remrand, rechtheid
Werken:

  Afstelling remmen

  Remolie vervangen (om de twee jaar, € 25,00 extra)

  Afstellen versnellingsapparaat voor

  Afstellen versnellingsapparaat achter

  Opkuis

  Ketting inwrijven met siliconenspray

  Rechten van wielen

  Uitlezen historiek of foutcodes (indien elektrisch geschakeld)

  Opladen batterij (indien elektrisch geschakeld)
Extra's:

Stockage (indien nodig)

Ophalen fiets (onder voorwaarden)